Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10244

Dodano:

Odsłon: 11363

smaczny placek bez pieczenia. słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Moje wiórki były po "produkcji" likieru kokosowego, więc placek był też "wesoły" :-)

Składniki

  • mleko 1/2 l
  • maka ziemniaczana 2 czubate łyzki
  • maka pszenna 2 płaskie łyżki
  • cukier waniliowy 1
  • cukier 3/4 szkl.
  • masło 20 dag
  • aromat waniliowy
  • wiórki kokosowe 30 dag
  • malibu 3 łyżki
  • słone krakersy 2 paczki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krem: obie mąki rozrobić w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. Po zagotowaniu wlać mąki rozpuszczone w mleku i gotowac chwilę cały czas mieszając. Budyń wystudzić od czasu do czasu mieszając aby nie powstał "kożuch".
    Miękkie masło dobrze rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu, aż powstanie gładki krem. Dodać 25 dag wiórek i malibu, zmiksować do połaczenia składników.
    Blachę (24 x 24cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć krakersy, na to wyłożyć 1/4 części kremu, kolejną warstwe krakersów i tak do wyczerpania kremu. Na wierzch wysypać pozostałe wiórki i delikatnie docisnąć. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń