Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny placek bez pieczenia. słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Moje wiórki były po "produkcji" likieru kokosowego, więc placek był też "wesoły" :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100005
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100005
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Krem: obie mąki rozrobić w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. Po zagotowaniu wlać mąki rozpuszczone w mleku i gotowac chwilę cały czas mieszając. Budyń wystudzić od czasu do czasu mieszając aby nie powstał "kożuch". Miękkie masło dobrze rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu, aż powstanie gładki krem. Dodać 25 dag wiórek i malibu, zmiksować do połaczenia składników. Blachę (24 x 24cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć krakersy, na to wyłożyć 1/4 części kremu, kolejną warstwe krakersów i tak do wyczerpania kremu. Na wierzch wysypać pozostałe wiórki i delikatnie docisnąć. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)