Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny placek bez pieczenia. słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Moje wiórki były po "produkcji" likieru kokosowego, więc placek był też "wesoły" :-)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 850
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
Składniki
Krem: obie mąki rozrobić w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. Po zagotowaniu wlać mąki rozpuszczone w mleku i gotowac chwilę cały czas mieszając. Budyń wystudzić od czasu do czasu mieszając aby nie powstał "kożuch". Miękkie masło dobrze rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu, aż powstanie gładki krem. Dodać 25 dag wiórek i malibu, zmiksować do połaczenia składników. Blachę (24 x 24cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć krakersy, na to wyłożyć 1/4 części kremu, kolejną warstwe krakersów i tak do wyczerpania kremu. Na wierzch wysypać pozostałe wiórki i delikatnie docisnąć. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)