Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i niskokaloryczny krem kokosowy. Idealny dla kokosomaniaków dbających o linię:) Krem jest dosyć pożywny, więc nadaje się również na śniadanie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1501
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231891
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1501
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231891
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5026
Składniki
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się ewentualnej goryczki. Kaszę przekładamy na garnuszka, zalewamy 200 ml mleka i 50 ml wody. Gotujemy do miękkości, często mieszając. Ugotowaną kaszę odstawiamy na około 10 minut do przestygnięcia.
Przestudzoną kaszę blendujemy na krem. Następnie dodajemy 100 ml mleka oraz mleko granulowane ( ewentualnie łyżeczkę stewii) i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżki kokosu oraz migdały i ponownie mieszamy. Przekładamy do pucharka. Pozostałym kokosem posypujemy górę. Spożywamy od razu lub lekko schładzamy. SMACZNEGO:)