Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 8667

Pyszny, delikatny i niskokaloryczny krem kokosowy. Idealny dla kokosomaniaków dbających o linię:) Krem jest dosyć pożywny, więc nadaje się również na śniadanie.

Składniki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 300 ml chudego mleka (0,5%)
  • 50 ml wody
  • 4 łyżki odtłuszczonego mleka granulowanego
  • 2 łyżki kokosu
  • 1/2 łyżki słupków migdałów
  • opcjonalnie 1 łyżeczka stewii (jeśli ktoś lubi słodsze desery, mnie wystarczy słodycz z granulowanego mleka)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rafaello z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, aby pozbyć się ewentualnej goryczki. Kaszę przekładamy na garnuszka, zalewamy 200 ml mleka i 50 ml wody. Gotujemy do miękkości, często mieszając. Ugotowaną kaszę odstawiamy na około 10 minut do przestygnięcia.

  2. Przestudzoną kaszę blendujemy na krem. Następnie dodajemy 100 ml mleka oraz mleko granulowane ( ewentualnie łyżeczkę stewii) i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżki kokosu oraz migdały i ponownie mieszamy. Przekładamy do pucharka. Pozostałym kokosem posypujemy górę.
    Spożywamy od razu lub lekko schładzamy.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 07 kwietnia 2014 Pycha! Świetny pomysł na połączenie smaków :) Koniecznie wypróbuję, bo uwielbiam kokos i jaglankę :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń