Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki t.z.w szkolne lub takie gdzie jest 10 szt. w paczce, zamiast adwokata można dodać spirytusu do smaku,
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 144
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Tradycyjny świąteczny obiad z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem z piecz...
Odsłon: 67
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 144
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Tradycyjny świąteczny obiad z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem z piecz...
Odsłon: 67
Składniki
W pół szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać kokos i adwokata lub spirytusu do smaku. Na desce położyć papier do pieczenia lub śniadaniowy i ułożyć warstwę z dwóch paczek herbatników nałożyć krem i przełożyć tak cztery warstwy, na wierzch nałożyć krem i posypać kokosem przykryć folią aluminiową obciążyć drugą deską i wsadzić do lodówki na cztery godziny.