Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki t.z.w szkolne lub takie gdzie jest 10 szt. w paczce, zamiast adwokata można dodać spirytusu do smaku,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3203
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3696
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 438
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3203
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3696
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 438
Składniki
W pół szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać kokos i adwokata lub spirytusu do smaku. Na desce położyć papier do pieczenia lub śniadaniowy i ułożyć warstwę z dwóch paczek herbatników nałożyć krem i przełożyć tak cztery warstwy, na wierzch nałożyć krem i posypać kokosem przykryć folią aluminiową obciążyć drugą deską i wsadzić do lodówki na cztery godziny.