Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatniki t.z.w szkolne lub takie gdzie jest 10 szt. w paczce, zamiast adwokata można dodać spirytusu do smaku,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5014
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5014
Składniki
W pół szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać kokos i adwokata lub spirytusu do smaku. Na desce położyć papier do pieczenia lub śniadaniowy i ułożyć warstwę z dwóch paczek herbatników nałożyć krem i przełożyć tak cztery warstwy, na wierzch nałożyć krem i posypać kokosem przykryć folią aluminiową obciążyć drugą deską i wsadzić do lodówki na cztery godziny.