Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, po prostu niebo w gębie :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414803
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414803
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 szklankę mleka oraz mąki dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy wymieszaną masę i gotujemy budyń,często mieszamy aby nam się nie przypalił, studzimy. Masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Na koniec wrzucamy wiórki, dokładnie mieszamy. Prostokątną formę 35x25 wykładamy papierem, na dnie układamy warstwę krakersów, na krakersy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugą warstwą krakersów.Następnie znowu krem i warstwa krakersów.Na wierzchu kładziemy ostatnią część kremu.Dwie garstki wiórek wrzucamy na suchą patelnię i prażymy aż wiórki będą lekko brązowe.Posypujemy nimi ciasto i wkładamy do lodówki-najlepiej na noc.