Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, po prostu niebo w gębie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 szklankę mleka oraz mąki dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy wymieszaną masę i gotujemy budyń,często mieszamy aby nam się nie przypalił, studzimy. Masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Na koniec wrzucamy wiórki, dokładnie mieszamy. Prostokątną formę 35x25 wykładamy papierem, na dnie układamy warstwę krakersów, na krakersy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugą warstwą krakersów.Następnie znowu krem i warstwa krakersów.Na wierzchu kładziemy ostatnią część kremu.Dwie garstki wiórek wrzucamy na suchą patelnię i prażymy aż wiórki będą lekko brązowe.Posypujemy nimi ciasto i wkładamy do lodówki-najlepiej na noc.