Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, po prostu niebo w gębie :)
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 szklankę mleka oraz mąki dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy wymieszaną masę i gotujemy budyń,często mieszamy aby nam się nie przypalił, studzimy. Masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Na koniec wrzucamy wiórki, dokładnie mieszamy. Prostokątną formę 35x25 wykładamy papierem, na dnie układamy warstwę krakersów, na krakersy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugą warstwą krakersów.Następnie znowu krem i warstwa krakersów.Na wierzchu kładziemy ostatnią część kremu.Dwie garstki wiórek wrzucamy na suchą patelnię i prażymy aż wiórki będą lekko brązowe.Posypujemy nimi ciasto i wkładamy do lodówki-najlepiej na noc.
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5385
Chrupiące, wyraziste w smaku korniszony to jedna z najbardziej lubianych post...
Odsłon: 4312
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 148
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 8739
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5385
Chrupiące, wyraziste w smaku korniszony to jedna z najbardziej lubianych post...
Odsłon: 4312
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 148
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 8739
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 szklankę mleka oraz mąki dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy wymieszaną masę i gotujemy budyń,często mieszamy aby nam się nie przypalił, studzimy. Masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Na koniec wrzucamy wiórki, dokładnie mieszamy. Prostokątną formę 35x25 wykładamy papierem, na dnie układamy warstwę krakersów, na krakersy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugą warstwą krakersów.Następnie znowu krem i warstwa krakersów.Na wierzchu kładziemy ostatnią część kremu.Dwie garstki wiórek wrzucamy na suchą patelnię i prażymy aż wiórki będą lekko brązowe.Posypujemy nimi ciasto i wkładamy do lodówki-najlepiej na noc.
Przepisy Desery
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
Desery
Muffinki z białą czekoladą
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Sernik warzony
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 26
Tort Pavlova
Na wyjątkowe okazje, doskonały o każdej porze roku - zawsze robi furorę.
Odsłon: 33