Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne rogaliki, nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży, przepis dziecinnie prosty:-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Składniki
Wszystkie składniki oprócz oczywiście marmolady którą będziemy nadziewać ciasteczka zagniatamy na gładkie ciasto odrywające się od rąk (w razie potrzeby trzeba dosypać mąki). Wałkujemy dosyć cienka na kształt koła wielkości talerza, dzielimy na 8 kawałków jak tort. Powstaną trójkąty na podstawie których kładziemy marmolade i zwijamy tworząc rogalik. Pieczemy w temp. ok 200^C ok 10 minut (zyby wyrosły i się zarumieniły). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem:-)