Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec jest w ogóle nie wyczuwalny i dodaje ciastkom kruchości. Polecam :-)
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto.
Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek.
Każdy okrąg podzielić na osiem części.
U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik.
Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rogaliki szybkie w przygotowaniu, długo trzymają świezość.
Odsłon: 10381
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 6294
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 172
Przepis dnia
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 25065
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 287
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 6294
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 172
Przepis dnia
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 25065
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 287
Składniki
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek. Każdy okrąg podzielić na osiem części. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb z kaszy jaglanej
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Od dawna wypiekam co tydzień chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim do własn...
Odsłon: 3017
Chleb z kaszy jaglanej
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 1909