Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z czekoladą siostry Anastazji to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. To deser, który zawsze wychodzi i jest bajecznie prosty w przygotowaniu. W tej wersji użyto czekolady, ale siostra zachęca do eksperymentowania z nadzieniami. Możesz użyć dżemu czy owoców. Rogaliki są przepyszne i rozpływają się w ustach!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 58
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 175
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1610
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 58
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 175
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1610
Składniki
Margarynę rozpuść i ostudź. Drożdże rozprowadź w mleku z cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. W osobnej misce wymieszaj ostudzoną margarynę z mąką i masą drożdżową. Dodaj wszystkie pozostałe składniki na ciasto. Całość wymieszaj i krótko wyrób ciasto. Powinno być gęste.
Odstaw miskę z ciastem do wyrośnięcia pod przykryciem na ok. 60 minut, do podwojenia swojej objętości. Przenieś ciasto na stolnicę i rozwałkuj na cienki placek. Wykrawaj trójkąty.
Na każdym trójkącie kładź po kostce czekolady lub rozsmaruj krem czekoladowy. Zwijaj trójkąty w ruloniki, zaczynając od dłuższego boku, tworząc rogaliki. Lekko zwiń końce do siebie.
Rogaliki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw do piekarnika nastawionego na 160 st. Celsjusza. Piecz przez 20-30 minut, do ładnego zrumienienia.
Rogaliki z czekoladą siostry Anastazji wyjmij i ostudź całkowicie przed podaniem. Źródło: 103 ciasta siostry Anastazji