Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na wyśmienite rogaliki.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Składniki
Mąkę wsypać do wysokiego garnka, dodać cukier, sól i pokruszone drożdże. Wymieszać. Mleko podgotować z masłem. Lekko wystudzić. Wlać do mąki. Dodać jajko. Wymieszać dokładnie. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 40 min. Ciasto wyjąć z garnka i dać na stolnicę. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część rozwałkować na okrągły kształt. Z koła wycinać trójkąty. Jabłka obrać, pokroić w małe kawałki, dolać wody, dosypać cukru i podsmażyć. Farsz nakładać na trójkąt po stronie szerszej. I od strony szerszej zwijać rogaliki. Poukładać rogaliki na brytfannie, polać jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 40 min.