Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki drożdzowe
łyzka , kubek , pedzelek , lyzeczka, garnek , piekarnik , noz
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 106
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 111
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 50
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 77
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 106
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 111
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 50
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 77
Składniki
podgrzewamy mleko i mieszamy skladniki do rozczynu. odstawiamy na 20 minut do wyrosniecia
mleko podgrzewamy z masłem do rozpuszczenia i zostawiamy do ostygniecia
mieszamy mąke cukier i sół i robimy wglębienie.
wlewamy rozczyn i mieszamy . nastepnie dodajemy stopniowo jajka a na końcu stopniowo maslo z mlekiem . wyrabiamy ciasto przez 10-15 minut do uzyskania jednolitej masy
zostawiamy ciasto do wyrosniecia przez 60 minut
wykładamy caisto na opruszona maka stolnice i walkujemy na kółko . kółko dzielimy na 6 lub 8 czesci zalezy jakiej wielkosci chcemy rogaliki
dajemy nadzienie i sklejamy a nastepnie zwijamy w forme rogalikow
smarujemy rogaliki jajkiem pomieszanym z mlekiem
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°c na 18 minut . na koncu polewamy lukrem i smacznego