Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zanim przystąpimy do pałaszowania ciasto na te rogaliki bierze godzinną kąpiel w zimnej wodzie.
Mąkę przesiać do dużej miski. W środku zrobić zagłębienie, w które wkruszyć drożdże, posypać je cukrem i wlać część śmietany, mieszając drożdże widelcem. Przykryć ściereczką na 15 minut
Po tym czasie wlać resztę śmietany, wbić jajka, dodać masło i dokładnie zagnieść. Owinąć ściereczką ciasto i włożyć do miski z zimną wodą na ok. godzinę, aż ciasto wypłynie.
Wyjąć z wody, odwinąć i wyrobić na stolnicy obficie podsypanej mąką. Podzielić na kilka porcji. Rozwałkować w okręg każdą porcję i kroić w trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie. Zwijać od szerszej strony formułując rogaliki. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec 20-25 min w temp. 180 stopni. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 66
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 882
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 460
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2107
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 66
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 882
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 460
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2107
Składniki
Mąkę przesiać do dużej miski. W środku zrobić zagłębienie, w które wkruszyć drożdże, posypać je cukrem i wlać część śmietany, mieszając drożdże widelcem. Przykryć ściereczką na 15 minut
Po tym czasie wlać resztę śmietany, wbić jajka, dodać masło i dokładnie zagnieść. Owinąć ściereczką ciasto i włożyć do miski z zimną wodą na ok. godzinę, aż ciasto wypłynie.
Wyjąć z wody, odwinąć i wyrobić na stolnicy obficie podsypanej mąką. Podzielić na kilka porcji. Rozwałkować w okręg każdą porcję i kroić w trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie. Zwijać od szerszej strony formułując rogaliki. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec 20-25 min w temp. 180 stopni. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 83
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2075