Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe o smaku kakaowym, a w środku mleczny krem na bazie mleka skondensowanego i mleka w proszku.
KREM:
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Ciągle ucierając cienkim strumieniem wlewamy mleko.
Następnie wsypujemy mleko w proszku i miód. Ubijamy do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Krem odstawiamy do lodówki na noc.
Krem ponownie ubijamy po wyciągnięciu z lodówki, tak by nabrał konsystencji bitej śmietany.
CIASTO:
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
Żółtka ucieramy z miodem, rumem i kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy cukrem. Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy.
Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut
Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane kakao, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę.
Przestudzone ciasto smarujemy obficie przygotowaną masą mleczną. Delikatnie zwijamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Tak przygotowana rolada najlepiej smakuje na 2 dzień, gdy krem dobrze stężeje.
Deser dla dużych i małych. Szybki i prosty w wykonaniu.
Odsłon: 1206
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 7614
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 7614
Składniki
KREM: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Ciągle ucierając cienkim strumieniem wlewamy mleko. Następnie wsypujemy mleko w proszku i miód. Ubijamy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Krem odstawiamy do lodówki na noc. Krem ponownie ubijamy po wyciągnięciu z lodówki, tak by nabrał konsystencji bitej śmietany.
CIASTO: Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Żółtka ucieramy z miodem, rumem i kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy cukrem. Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane kakao, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę. Przestudzone ciasto smarujemy obficie przygotowaną masą mleczną. Delikatnie zwijamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia. Tak przygotowana rolada najlepiej smakuje na 2 dzień, gdy krem dobrze stężeje.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 952
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 305