Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o romantycznej nazwie, bardzo soczyste z dodatkiem mandarynek. Polecam w szczególności na wieczór Walentynkowy.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę.Biszkopt pieczemy na dużej blasze ok. 30 min. w tem. 180st.C. Po wystygnięciu nasączyć ponczem.
Obrane i pokrojone na małe cząski mandarynki /powinny być słodkie i bez pestek/ układamy na biszkopcie.
Budynie gotujemy na soku pomarańczowym i gorący delikatnie wykładamy na mandarynki.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i śmietan-fix i wykładamy na wystudzony budyń.
Na wierzchu ciasta układamy na przemian herbatniki, tworząc szachownicę.
Wyśmienite ciasto, w z wyśmienitą kawką i oczywiście w wyśmienitym towarzystwie to idealne połączenie. SMACZNEGO!