Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minimum składników, maksimum smaku. Polecam!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 875
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1700
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4075
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 125
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 875
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1700
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4075
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 125
Składniki
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy. Na brzeg ciasta nakładamy powidło (tak jak na zdjęciu), zawijamy dwukrotnie i odcinamy rulonik z nadzieniem.
Z jednego boku rulonika robimy małe nacięcia, następnie zawijak dzielimy na kawałki około 7 cm, każdy formujemy w półkole. Według tego schematu postępujemy do wykończenia ciasta. Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Upieczone rogaliki posypujemy obficie cukrem pudrem.
Smacznego.