Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minimum składników, maksimum smaku. Polecam!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1736
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1736
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1781
Składniki
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy. Na brzeg ciasta nakładamy powidło (tak jak na zdjęciu), zawijamy dwukrotnie i odcinamy rulonik z nadzieniem.
Z jednego boku rulonika robimy małe nacięcia, następnie zawijak dzielimy na kawałki około 7 cm, każdy formujemy w półkole. Według tego schematu postępujemy do wykończenia ciasta. Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Upieczone rogaliki posypujemy obficie cukrem pudrem.
Smacznego.