Do góry

Desery Przepis na:

Rożki serowe

Rożki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 785 Ocena: 49305

Dodano:

Odsłon: 3144

Minimum składników, maksimum smaku. Polecam!

Składniki

  • margaryna 30 dkg
  • mąka 3.5 szklanki
  • ser biały tłusty 60 dkg
  • dodatkowo: powidło śliwkowe, cukier puder
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rożki serowe

Przygotowanie

  1. Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy. Na brzeg ciasta nakładamy powidło (tak jak na zdjęciu), zawijamy dwukrotnie i odcinamy rulonik z nadzieniem.

  2. Z jednego boku rulonika robimy małe nacięcia, następnie zawijak dzielimy na kawałki około 7 cm, każdy formujemy w półkole. Według tego schematu postępujemy do wykończenia ciasta.
    Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

  3. Upieczone rogaliki posypujemy obficie cukrem pudrem.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

thorxahest 31 maja zrobię na powitanie w pracy po kwarantannie i home offisie, dzieki! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 31 grudnia 2014 Rzeczywiście minimum składników i prostota w wykonaniu. Zdecydowanie zabieram przepis do wypróbowania :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 29 grudnia 2014 coś co uwielbiam i nie ma siły, która by mnie powstrzymała przed sięgnięciem po następny, polecam wszystkim ! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń