Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minimum składników, maksimum smaku. Polecam!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1091
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1091
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Składniki
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy. Na brzeg ciasta nakładamy powidło (tak jak na zdjęciu), zawijamy dwukrotnie i odcinamy rulonik z nadzieniem.
Z jednego boku rulonika robimy małe nacięcia, następnie zawijak dzielimy na kawałki około 7 cm, każdy formujemy w półkole. Według tego schematu postępujemy do wykończenia ciasta. Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Upieczone rogaliki posypujemy obficie cukrem pudrem.
Smacznego.