Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minimum składników, maksimum smaku. Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14144
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16116
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14144
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16116
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Składniki
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy. Na brzeg ciasta nakładamy powidło (tak jak na zdjęciu), zawijamy dwukrotnie i odcinamy rulonik z nadzieniem.
Z jednego boku rulonika robimy małe nacięcia, następnie zawijak dzielimy na kawałki około 7 cm, każdy formujemy w półkole. Według tego schematu postępujemy do wykończenia ciasta. Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Upieczone rogaliki posypujemy obficie cukrem pudrem.
Smacznego.