Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne coś na słodko w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, tarka, nóż
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 222
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1406
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 222
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1406
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać 3 łyżki cukru , usmażyć. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na 8 części , na każdą ułożyć porcję jabłek.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Części ciasta z jabłkami zwinąć w rożek , zlepić boki , ułożyć w blaszce, naciąć nożem i umieścić żurawinę. Tak postępować do wyczerpania ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.