Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne coś na słodko w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, tarka, nóż
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać 3 łyżki cukru , usmażyć. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na 8 części , na każdą ułożyć porcję jabłek.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Części ciasta z jabłkami zwinąć w rożek , zlepić boki , ułożyć w blaszce, naciąć nożem i umieścić żurawinę. Tak postępować do wyczerpania ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.