Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne coś na słodko w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, tarka, nóż
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 818
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać 3 łyżki cukru , usmażyć. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na 8 części , na każdą ułożyć porcję jabłek.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Części ciasta z jabłkami zwinąć w rożek , zlepić boki , ułożyć w blaszce, naciąć nożem i umieścić żurawinę. Tak postępować do wyczerpania ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.