Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17242
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 429
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 159
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17242
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 429
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 159
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Składniki
Do miski wsypać mąkę,wbić jaja,wsypać proszek,sodę i wymięszać,dodać zagotowany miód z resztą składników i wymięszać łyżką.
podzielić na trzy części,każdą wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i upiec trzy rumiane placki.około 10min.w 170''''C.
mleko zagotować( 3 szkl.) z cukrem,kaszę rozrobić w szklance mleka lub wody i wlać do gotującego się mleka,chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.przykryć pokrywką na 5min.do ciepłej dać margarynę i wymięszać.
placki przełożyć masą a na wierzchu udekorować czekoladową polewą i wiórkami(ja nie miałam wiórków to dałam pokruszone migdały).