Do góry

Desery Przepis na:

Rureczki z kremem kakaowym.

Rureczki z kremem kakaowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1529 Ocena: 20756

Dodano:

Odsłon: 315

Rureczki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 36%, serka mascarpone i kakao.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • serek mascarpone 250 g
  • śmietanka 36% 250 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier z wanilią 16 g
  • kakao 2-3 łyżki
  • jajko 1 szt. do posmarowania
  • kolorowa posypka do posypania
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie rureczek:

    Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką.

  2. Krem:

    Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone i kakao cały czas miksując.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń