Do góry

Desery Przepis na:

Rureczki z kremem z mascarpone.

Rureczki z kremem z mascarpone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23086

Dodano:

Odsłon: 7712

Rureczki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 30% i serka mascarpone.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • serek mascarpone 250 g
  • śmietanka 30% 250 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 opak.
  • jajko 1 szt. do posmarowania
  • kolorowa posypka do posypania
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Rureczki z kremem z mascarpone.

Przygotowanie

  1. Wykonanie rureczek:

    Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką.

  2. Krem:

    Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń