Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia domowe ciastka. Potrzebne są tylko foremki-rurki. Dzieci bardzo lubią ciastka z takim domowym budyniem. Bez dodatkowych zapachów. Dorośli też chętnie się nimi częstują.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Z mąki pszennej, masła roślinnego, śmietany zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 30 min. Podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek wałkować na placek. Pokroić w paski i tymi paskami z ciasta owijać foremki- rurki. Rurki- foremki wcześniej posmarować masłem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 - 20 min. Po upieczeniu rurki schłodzić na kratce i zdjąć z foremek. Zrobić kogla-mogla z jajek i cukru. Dodać mąkę. Masę wlać do gotującego się mleka z masłem. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Budyń lekko schłodzić. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Napełnić rurki budyniem. Gotowe. Smacznego.