Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z nadzieniem orzechowym

Rurki z nadzieniem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2343 Ocena: 14905

Dodano:

Odsłon: 991

Prosty i smaczny deserek do herbatki.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Orzechy wymieszać z cukrem pudrem, dodać aromatu do smaku.
    Wykonanie:
    Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i zagnieść ciasto, po czym schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w prostokąty o wymiarach 3x4 cm, położyć nadzienie i zwinąć. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń