Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny deserek do herbatki.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3049
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3049
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Wykonanie nadzienia: Orzechy wymieszać z cukrem pudrem, dodać aromatu do smaku. Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i zagnieść ciasto, po czym schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w prostokąty o wymiarach 3x4 cm, położyć nadzienie i zwinąć. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.