Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na mleku z aromatycznym, prażonym jabłkiem to doskonały pomysł na śniadanie lub deser. Słodycz jabłka i cynamonu świetnie komponuje się z aksamitnym mlecznym ryżem, tworząc pyszne i sycące danie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4705
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154699
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 423
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4705
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154699
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 423
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy ryż, cukier waniliowy i szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając aż ryż będzie miękki i kremowy (ok. 20 minut). Na koniec dodajemy miód i mieszamy.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka i prażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy cynamon oraz miód i smażymy jeszcze przez 2 minuty, aż jabłka będą miękkie.
Gotowy ryż przekładamy do miseczek i na wierzch układamy prażone jabłka. Możemy udekorować dodatkową szczyptą cynamonu. Ryż na mleku mamy już gotowy. Smacznego