Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na mleku z aromatycznym, prażonym jabłkiem to doskonały pomysł na śniadanie lub deser. Słodycz jabłka i cynamonu świetnie komponuje się z aksamitnym mlecznym ryżem, tworząc pyszne i sycące danie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1775
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1775
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy ryż, cukier waniliowy i szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając aż ryż będzie miękki i kremowy (ok. 20 minut). Na koniec dodajemy miód i mieszamy.
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka i prażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy cynamon oraz miód i smażymy jeszcze przez 2 minuty, aż jabłka będą miękkie.
Gotowy ryż przekładamy do miseczek i na wierzch układamy prażone jabłka. Możemy udekorować dodatkową szczyptą cynamonu. Ryż na mleku mamy już gotowy. Smacznego