Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie jesienne jabłka w połączeniu ze smakiem i aromatem cynamonu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15511
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4653
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 331
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2806
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15511
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4653
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 331
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2806
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie wymieszać z dwiema łyżeczkami cukru i jedną łyżeczką cynamonu.
Twaróg rozetrzeć z jajkiem, jogurtem i dwiema łyżeczkami cukru.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć w plastry na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połową jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Przygotowany w etapie 1 ryż wyłożyć na warstwę jabłek.
Na warstwę ryżu wyłożyć przygotowany w etapie 2 twaróg.
Na ser wyłożyć resztę jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Zapiekać pod przykryciem przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, jeżeli ryż jest jeszcze gorący. Jeżeli ryż używany do przygotowania dania ma temperaturę pokojową, czas zapiekania należy wydłużyć o około 15 minut.