Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie jesienne jabłka w połączeniu ze smakiem i aromatem cynamonu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2042
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2042
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie wymieszać z dwiema łyżeczkami cukru i jedną łyżeczką cynamonu.
Twaróg rozetrzeć z jajkiem, jogurtem i dwiema łyżeczkami cukru.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć w plastry na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połową jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Przygotowany w etapie 1 ryż wyłożyć na warstwę jabłek.
Na warstwę ryżu wyłożyć przygotowany w etapie 2 twaróg.
Na ser wyłożyć resztę jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Zapiekać pod przykryciem przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, jeżeli ryż jest jeszcze gorący. Jeżeli ryż używany do przygotowania dania ma temperaturę pokojową, czas zapiekania należy wydłużyć o około 15 minut.