Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki i poziomki trwa, więc takie lekkie i smaczne danie można podać z powodzeniem nie tylko jako deser ale i na obiad.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 146
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 146
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Zagotować wodę z odrobiną soli. Wrzucić ryż i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, często mieszając. Zdjąć z ognia, wymieszać i odstawić pod przykryciem by ryż napęczniał. Owoce posypać z cukrem (dodajemy wg własnego smaku) by puściły sok. Do owoców dodać grecki , gęsty jogurt i sok z cytryny. Wymieszać. Ciepły ryż włożyć do miseczki, docisnąć łyżką , by nadać mu formę "wyspy"i po chwili przełożyć na talerz. Wokół ryżu ułożyć owoce z jogurtem. Udekorować listkami, kwiatami i owocami poziomek.