Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na deser ,jak i danie główne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 989
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4182
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 989
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4182
Składniki
Ryż ugotowałem w mleku z dodatkiem laski wanilii (aż będzie miękki ,w razie potrzeby uzupełniamy mleko)Jabłka starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle z dodatkiem cynamonu i cukru. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem najpierw połowę porcji jabłek ,następnie ugotowany ryż i drugą porcję jabłek. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,zapiekałem 30 min. Całość podałem ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i cynamonem.