Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na deser ,jak i danie główne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Składniki
Ryż ugotowałem w mleku z dodatkiem laski wanilii (aż będzie miękki ,w razie potrzeby uzupełniamy mleko)Jabłka starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle z dodatkiem cynamonu i cukru. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem najpierw połowę porcji jabłek ,następnie ugotowany ryż i drugą porcję jabłek. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,zapiekałem 30 min. Całość podałem ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i cynamonem.