Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wyjazd mojej przyjaciółki i jej męża upiekłam im ciasto.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1519
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2996
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1083
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1854
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1519
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2996
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1083
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1854
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem.
Na pulchną masę.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, olej, kakao i przyprawę do piernika.
Zmiksować do połączenia się składników.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka.
Wymieszać całość łyżką.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę do suchego patyczka, po upieczeniu pozostawić na 5 minut w piekarniku.
Ciasto wyjąć z blaszki i pozostawić do ostygnięcia.
Wyszło bardzo wilgotne i pyszne.
W sam raz dla gości jak i domowników.