Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Z żółtek i cukru zrobić kogiel-mogiel. Ucierać tak długo żeby cukier się rozpuścił. Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć wszystko razem. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać konfiturę jagodową. Masy wylać do keksówki w dowolnej kolejności, delikatnie, żeby nie za mocno się pomieszały. Wstawić do zamrażarki. Można lekko zmrozić, albo bardzo mocno. Żeby wyjąc deser wystarczy keksówkę ogrzać np. przykładając wilgotną ciepłą ściereczkę. Smacznego