Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprytne, pyszne makowe ciasteczka do porannej kawki. Może dla kochanej rodzinki, lub ulubionych przyjaciół i znajomych.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1557
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1557
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier waniliowy, imbir, mak i aromat migdałowy. Schłodzone masło drobno kroimy, dodajemy do mąki razem z ricottą i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość od 1/2 do 1 cm i przy pomocy foremki wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.