Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprytne, pyszne makowe ciasteczka do porannej kawki. Może dla kochanej rodzinki, lub ulubionych przyjaciół i znajomych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117798
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117798
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier waniliowy, imbir, mak i aromat migdałowy. Schłodzone masło drobno kroimy, dodajemy do mąki razem z ricottą i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość od 1/2 do 1 cm i przy pomocy foremki wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.