Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprytne, pyszne makowe ciasteczka do porannej kawki. Może dla kochanej rodzinki, lub ulubionych przyjaciół i znajomych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier waniliowy, imbir, mak i aromat migdałowy. Schłodzone masło drobno kroimy, dodajemy do mąki razem z ricottą i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość od 1/2 do 1 cm i przy pomocy foremki wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.