Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dietetycznej wersji Docherro, jest to najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik jaki kiedykolwiek robiłam i jadłam: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-sernik-dla-diabetykow,178772,docherro.html
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Rodzynki zalałam wrzątkiem. Dałam wszystkie składniki do miski, wybiłam same żółtka. Myślałam, że w przepisie jest mąka, ale nie było i jej nie dałam. Zmalaksowałam twaróg z jogurtem, żółtkami, sypkim budyniem, cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Dodałam skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Do masy dodałam rodzynki i utrzepane jaja. Wmieszałam je. Ciasto wylałam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekłam w 180 stopniach do zrumienienia, u mnie to zajęło 55 minut.
Smacznego :)