Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
(przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11631
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 83
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11631
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 83
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Składniki
wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części, mniejszą część wkładamy do zamrażarki(ja obie części włożyłam). W misce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym lub aromatem(ja dałam aromat śmietankowy), miksujemy. Ubijamy pianę z białek, łyżką dodajemy do masy, mieszamy delikatnie. Na dużą blachę 24 *35 tarkujemy większą porcję ciasta. (przymrożone lepiej się tarkuje). Na to wylewamy masę. Na wierzch tarkujemy mniejszą porcję ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (ja piekłam 50 minut, chyba to zależne od piekarnika), aż się zrumieni wierzch ciasta. Polecam jest bardzo smaczne nie jest za słodkie, jeśli ktoś woli słodsze wystarczy dodać więcej cukru.