Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 809 Ocena: 5479
Dodano: 15.10.2018
Odsłon: 7696
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części, mniejszą część wkładamy do zamrażarki(ja obie części włożyłam). W misce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym lub aromatem(ja dałam aromat śmietankowy), miksujemy. Ubijamy pianę z białek, łyżką dodajemy do masy, mieszamy delikatnie. Na dużą blachę 24 *35 tarkujemy większą porcję ciasta. (przymrożone lepiej się tarkuje). Na to wylewamy masę. Na wierzch tarkujemy mniejszą porcję ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (ja piekłam 50 minut, chyba to zależne od piekarnika), aż się zrumieni wierzch ciasta. Polecam jest bardzo smaczne nie jest za słodkie, jeśli ktoś woli słodsze wystarczy dodać więcej cukru.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 15 października 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam serniki, ten też przypadł by mi do gustu.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz