Do góry

Desery Przepis na:

Sernik biszkoptowy (duża blacha).

Sernik biszkoptowy (duża blacha).

Autor:

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 885

Dodano:

Odsłon: 8345

To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.

Składniki

  • biszkopt :
  • 6 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • na masę serową :
  • 6 jajek,
  • 120 g margaryny,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki cukier ze skórką cytrynową,
  • 1 kg twarogu w wiaderku,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem

  2. Na pulchną masę.

  3. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia

  4. I również całość zmiksować do połączenia się składników.

  5. Masa serowa:Jajka zmiksować z cukrem

  6. Na pulchną masę.

  7. Następnie dodać cukier ze skórką cytrynową oraz margarynę i wszystko zmiksować do połączenia się składników.

  8. Gdy już wszystko połączone dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną,

  9. Zmiksować.

  10. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylać ciasto

  11. Na ciasto masę twarogową

  12. I wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 1 godziny i 15 minut w zależności od piekarnika. Jeśli z góry będzie za mocno przypiekało można nakryć folią aluminiową.

  13. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Można polać polewą czekoladową.

  14. Ostudzony pozostawić na noc w lodówce, zajadać się na drugi dzień.

  15. Robiąc ten sernik nie spodziewałam się takiego efektu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń