Do góry

Desery Przepis na:

Sernik czereśniowy bez spodu

Sernik czereśniowy bez spodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2430

Dodano:

Odsłon: 19726

Tym razem sama masa serowa, a w środku soczyste czereśnie. Robiłam już kilka razy i za każdym razem był rewelacyjny.

Składniki

  • 500g dojrzałych czereśni
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 150g miękkiego masła
  • 250g cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1kg chudego twarogu zmielonego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 4 jajka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę (26cm) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.

  2. Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na pół. Posypać cukrem wanilinowym.

  3. Masło utrzeć z cukrem, sokiem cytrynowym i kaszą manną. Dodać twaróg i budyń w proszku. Pojedynczo dodawać jaja. Następnie delikatnie wmieszać czereśnie.

  4. Masę przełożyć do tortownicy. Piec ok. 60 minut, po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 30 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 10 lipca 2016 Piękny i równiutki. Jak to zrobiłaś ? tyle się piekł a jest nie spieczony od góry ? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń