Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Izaura

Sernik Izaura

Autor:

Przepisów i artykułów: 258 Ocena: 12608

Dodano:

Odsłon: 7077

Sernik Izaura

Składniki

  • (szklanka 250 ml, blaszka 24x28)
  • Mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
  • Cukier szklanka
  • kakao 3 łyżki
  • Masło 200 g
  • Jajka 4
  • Woda 5 łyżek
  • Cukier waniliowy 1
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Masa serowa:
  • Twaróg mielony 500-700 g
  • Żółtka 3
  • Cukier 1/2 szklanki
  • Masło 100 g
  • + wiórki kokosowe
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik Izaura

Przygotowanie

  1. Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego przestudzenia.

    Odlać pół szklanki przygotowanej masy na polewę.

    Pozostałą część przelać do miski. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę 4 białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką.

    Masę kakaową przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Do miski przełożyć ser, żółtka, cukier oraz rozpuszczone masło. Wszystko razem zmiksować.

    Wyłożyć łyżkami kleksy serowe na masie kakaowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.

    Po upieczeniu odrazy polewamy ciasto pozostawianą polewą. ( jeśli mocno zgęstnieje możemy lekko podgrzać. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń