Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1143
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1143
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Składniki
Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego przestudzenia. Odlać pół szklanki przygotowanej masy na polewę. Pozostałą część przelać do miski. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę 4 białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką. Masę kakaową przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przełożyć ser, żółtka, cukier oraz rozpuszczone masło. Wszystko razem zmiksować. Wyłożyć łyżkami kleksy serowe na masie kakaowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odrazy polewamy ciasto pozostawianą polewą. ( jeśli mocno zgęstnieje możemy lekko podgrzać. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!