Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14337
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5926
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13026
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1478
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14337
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5926
Składniki
Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego przestudzenia. Odlać pół szklanki przygotowanej masy na polewę. Pozostałą część przelać do miski. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę 4 białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką. Masę kakaową przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przełożyć ser, żółtka, cukier oraz rozpuszczone masło. Wszystko razem zmiksować. Wyłożyć łyżkami kleksy serowe na masie kakaowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odrazy polewamy ciasto pozostawianą polewą. ( jeśli mocno zgęstnieje możemy lekko podgrzać. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!