Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie delikatny, kremowy, wilgotny... Jak masełko. Wanilia dominuje aromatem, więc warzywko się nie wybija. Wyrósł piękny - równy, zwarty, płaski jak stół. I do tego słodziuchny jak marzenie.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1530
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 677
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1530
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 677
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Czekoladę topię w kąpieli wodnej. Studzę. Kalafior /ugotowany, ostudzony/ mielę na puree razem z twarogiem. Dodaję jogurt i miksuję do połączenia. Wbijam jaja, dodaję mąkę i miksuję dalej. Wlewam cienkim strumieniem czekoladę, miksując na najniższych obrotach miksera. Słodzę, doprawiam wanilią i solą do smaku. Mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Piekę 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 150 stopni i piekę kolejne 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 125 stopni i piekę 60 minut. Studzę w uchylonym piekarniku. Przekładam na kilka godzin do lodówki.