Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz spróbujęsz będziesz robić stale
Robot kuchenny, miska, łopatka,blaszka do pieczenia
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 65
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 75
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 65
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Ciasto Blaszka do sernika 25 cm Wszystkie suche składniki na ciasto wsypuje do miski,dodaje jajka ,pokrojone masło i zagniatam ciasto. Kiedy jest gotowe i ładnie elastyczne,owijam folią i wkładam do lodówki na pół godziny.
Jajka żółtka oddzielić od białek. W osobnych naczyniach ubić śmietankę i białka na sztywno. Białka ubić z szczyptą soli. W dużej misce ubijam na jasną masę żółtka z cukrem i masłem . Następnie dodaje ubita śmietanę budyń i mąkę - Miksuję wszystko. Na dwa razy dodaje ser miksując cały czas, Na sam koniec dodaje wiórki kokosowe i białka i mieszam wszystko.
Ciasto dziele na mniejszą i większą część. Z większą część rozwałkować i uformować spód. Następnie wylać masę serową i resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na wierzch.
Sernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni godzinę i 10 minut. Tyle potrzebował mój piekarnik. Po upieczeniu zostawić sernik w zamkniętym piekarniki na 20 minut ,po tym czasie delikatnie uchylić drzwiczki. Sernik najlepiej włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia sernik polewam czekolada rozpuszcza w kąpieli wodnej i posypuję wisiorkami kokosowymi Polecam serniczek jest przepyszny