Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz spróbujęsz będziesz robić stale
Robot kuchenny, miska, łopatka,blaszka do pieczenia
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 539
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1274
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 288
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 539
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1274
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 288
Składniki
Ciasto Blaszka do sernika 25 cm Wszystkie suche składniki na ciasto wsypuje do miski,dodaje jajka ,pokrojone masło i zagniatam ciasto. Kiedy jest gotowe i ładnie elastyczne,owijam folią i wkładam do lodówki na pół godziny.
Jajka żółtka oddzielić od białek. W osobnych naczyniach ubić śmietankę i białka na sztywno. Białka ubić z szczyptą soli. W dużej misce ubijam na jasną masę żółtka z cukrem i masłem . Następnie dodaje ubita śmietanę budyń i mąkę - Miksuję wszystko. Na dwa razy dodaje ser miksując cały czas, Na sam koniec dodaje wiórki kokosowe i białka i mieszam wszystko.
Ciasto dziele na mniejszą i większą część. Z większą część rozwałkować i uformować spód. Następnie wylać masę serową i resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na wierzch.
Sernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni godzinę i 10 minut. Tyle potrzebował mój piekarnik. Po upieczeniu zostawić sernik w zamkniętym piekarniki na 20 minut ,po tym czasie delikatnie uchylić drzwiczki. Sernik najlepiej włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia sernik polewam czekolada rozpuszcza w kąpieli wodnej i posypuję wisiorkami kokosowymi Polecam serniczek jest przepyszny