Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie... serniczek pycha...
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17387
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6671
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17387
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6671
 
         
         
                Składniki
do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem, dodać kakao, proszek do pieczenia, sól, śmietanę, żółtka i pokrojone masło • zagnieść ciasto, dzielimy na dwie porcje, jedną jedną porcję dajemy na spód formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 165 stopni około 15 minut, drugą zafoliować i wkładamy do zamrażalki, • twaróg, mąkę z cukrem pudrem miksujemy, • dodawać po kawałku miękkie masło, dokładnie zmiksować na średnich obrotach
• dodajemy jajka, każde miksując około minuty, • na koniec dodajemy ziarenka wanilii, • masę wylewamy na podpieczony i ostudzony spód, • na to ścieramy drugą część kakaowego ciasta, • pieczemy około 60 minut w 165 stopniach, wyciągamy i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.