Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z ciastem maślankowym. Sernik krówkowy z gruszkami, wyszedł pyszny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10105
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 663
Składniki
ciasto:Zmiksować masło z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.) Mniejszą schłodzić. Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na cieście.
masa: Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać budynie, wymieszać a na koniec dodać masę krówkową i zmiksować.Rozsmarować na gruszkach.
beza:Białka ubić z solą, potem cukrem. Przesiać budyń i wkręcić na niskich obrotach miksera. Poukładać kupkami na masie serowej. Resztę schłodzonego ciasta,rozkruszyć po bezie.
Piec w 175 * ok. 70-80 min. Pod koniec pieczenia, przykryć sernik, papierem do pieczenia. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.