Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo łatwy:)z posmakiem cytryny....z Poradnika Domowego z 2010r
Bardzo łatwy chleb, który zawsze się udaje. Znalazłam go w internecie, źródło...
Odsłon: 6012
Danie nie tylko szybkie i łatwe lecz przede wszystkim bardzo smaczne.. Można...
Odsłon: 34768
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 142
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 142
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Składniki
Z mocno oziębionych składników szybko zagnieść ciasto i wylepić formę( moja 38x25). Na litrze mleka ugotować budynie czekoladowe ( moje były bez cukru, posłodziłam mleko połową tego co było na opakowaniu). Budyń przestudzić i rozsmarować na surowym cieście.
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać ser, proszek budyniowy, aromat cytrynowy, zmiksować. Następnie dodać ubitą pianę z białek, wszystko delikatnie wymieszać i rozsmarować na warstwie budyniu czekoladowego. Wstawić ciasto do piekarnika na 50 min 180stopni. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do ostygnięcia, wtedy nie opadnie.
Przepisy Desery
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 766
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 142