Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bardzo pyszny. To świetny sposób na niedzielny deser.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 907
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5498
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17796
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 907
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5498
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17796
Składniki
Żółtka jajek oddzielić od białek. Masło utrzeć z połową cukru, po czym stopniowo dodawać żółtka, a następnie ser. Po 10 minutach miksowania wsypać mąkę ziemniaczaną, całość zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli, powstałą pianę utrwalić pozostałym cukrem. Pianę delikatnie wmieszać do sera. Odłożyć 1/3 masy do innego naczynia i wymieszać z kakao.
Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie pierniczkami. Wylać jasną masę serową, a potem ciemną i delikatnie przemieszać widelcem, tak, aby masy nie całkiem się połączyły. Sernik piec 50-60 minut w 180stopniach.