Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów podłużnych. Sernik smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka,
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 753
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36473
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 753
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36473
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , na spód rozłozyć podłużne biszkopty. Żółtka oddzielić od białek , zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Cały czas miksując dodać śmietanę, budynie waniliowe oraz porcjami twaróg. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli , już nie miksując tylko drewnianą łyżką połączyć z masą serową. Tak przygotowaną masę serową przelać na przygotowane biszkopty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia około 30 minut. Wyjąć i całkowicie wystudzić. Wystudzony sernik oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Sernik po wystudzeniu oprószony cukrem pudrem.
Przygotowanie masy serowej.
Przygotowanie blaszki i wyłożenie biszkoptami.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik gotowy do podania.