Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który zawsze się udaje, nigdy nie opada i wszystkim smakuje.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10516
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4518
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424263
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10516
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4518
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424263
Składniki
Dno tortownicy o śr. 28 cm wyłożyć biszkoptami i skropić gorzką kawą. Miękkie masło utrzeć z cukrem na "puch". Stopniowo dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce sera. Ubić pianę,wyłożyć na masie serowej, na pianie rozsypać kaszę manną i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką, dodać proszek , alkohol, skórkę i sok z cytryny. Przelać na biszkopty. Piec 1 godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto aż do ostygnięcia. Na wierzchu rozsmarować lekko podgrzaną masę kajmakową i posypać płatkami migdałowymi.