Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na spodzie z ciasta kruchego.

Sernik na spodzie z ciasta kruchego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25507

Dodano:

Odsłon: 5290

Delikatny, rozpływający się w ustach sernik. Polecam :)

Składniki

  • Ciasto kruche na spód:
  • 160 g margaryny
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka kurze
  • Masa serowa:
  • 6 jajek kurzych
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • olej roślinny 125 ml 0,5 szklanki
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • aromat waniliowy
  • Rodzynki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na spodzie z ciasta kruchego.

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do zamrażarki na pół godziny, ( w tym czasie zrobić masę serową ). Rozwałkować ciasto na cienki placek.

    Wykonanie masy serowej:

    Masę serową robimy w większej misie. Ucieramy 6 żółtek, cukier, cukier waniliowy aromat waniliowy, olej i dodajemy na koniec budyń. Ucieramy chwilę, dodajemy ser i nadal ucieramy. Ubijamy pianę z białek i szczypty soli. Do masy serowej dodajemy ubitą pianę z białek oraz dodajemy podczas miksowania rodzynki.Kończymy miksowanie. Miksujemy na wolniejszych obrotach.

    Wykonanie sernika:

    Na spód tortownicy dajemy papier do pieczenia i odmierzony kawałek ciasta kruchego. Nakładamy masę serową, równo rozprowadzamy.

  2. Tak przygotowaną tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 60 minut bez termoobiegu.

  3. Po upieczeniu sernik niech postoi w piekarniku przez 20 minut. Ostudzony sernik wkładamy do lodówki żeby doszedł.

  4. Przekrojony sernik.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń