Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek na spodzie z ciastek OREO . Prosty w przygotowaniu, o kremowej konsystencji , puszysty i smaczny. Polecam
blaszka, mikser, miska, wałek, woreczek foliowy,
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 96
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 189
Świąteczne smaki.
Odsłon: 88
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 96
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 189
Składniki
Blaszka średniej wielkości. Ciasteczka OREO porozdzielać , zdjąć masę z ciastek , ciastka przełożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na miał. Wsypać do miski , dodać roztopione ale wystudzone masło i dokładnie wymieszać do połączenia. Spód blaszki wyłożyć masą z ciastek i dobrze ugnieść. Włożyć do lodówki na kilka minut. W między czasie przygotować masę serową; Żółtka oddzielić od białek , następnie zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, cały czas miksując dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Na koniec porcjami dodawać twaróg. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i już nie miksując wmieszać drewnianą łyżką w masę serową. Po połączeniu masę przelać na przygotowany spód z ciastek , na górę pokruszy kilka ciastek OREO , włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawić w piecu i studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika około 30 minut, wyjąć całkowicie wystudzić. Górę polać polewą czekoladową. Smacznego
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.