Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5759
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5759
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj cukier masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika.
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budynie, sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek . Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj jedną część ciasta, wyłóż ser i zetrzyj drugą część ciasta.
Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.