Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1288
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 41
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 65
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1288
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 41
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 65
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj cukier masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika.
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budynie, sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek . Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj jedną część ciasta, wyłóż ser i zetrzyj drugą część ciasta.
Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.