Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456773
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj cukier masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika.
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budynie, sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek . Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj jedną część ciasta, wyłóż ser i zetrzyj drugą część ciasta.
Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.