Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8823
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11429
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8823
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11429
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj cukier masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika.
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budynie, sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek . Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj jedną część ciasta, wyłóż ser i zetrzyj drugą część ciasta.
Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.