Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414203
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2253
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414203
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2253
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj cukier masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika.
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budynie, sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek . Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj jedną część ciasta, wyłóż ser i zetrzyj drugą część ciasta.
Ciasto piec około godziny w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.