Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny jak ptasie mleczko deser na zimno, rewelacyjny na letnie przyjęcia :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 956
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 956
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 512
Składniki
Przygotowuję galaretki - 1 cytrynową i wiśniową, oczywiście osobno, w 0,3 l gorącej wody każda. Czekam do całkowitego wystudzenia. Drugą cytrynową rozpuszczam normalnie w 0,5 l i także studzę.
Ser dobrze miksuję z cukrem pudrem, dzielę na dwie części. Do pierwszej dodaję cytrynowa zagęszczoną galaretkę i dobrze ubijam. Do drugiej części dodaję galaretkę wiśniową i analogicznie ubijam. Dno tortownicy wykładam herbatnikami. Następnie wylewam masę serowo-cytrynową. Odstawiam do lodówki na ok. 15 minut. Następnie to samo powtarzam z masa wiśniową. Banany obieram e skorki i kroję na średniej grubości plasterki. Wykładam nimi wierzch sera i zalewam trzecią galaretką. Odstawiam do zastygnięcia do lodówki. Ja tym razem za szybko rozkroiłam co widać na poszarpanym brzegu. Sernik powinien być podawany na zimno.