Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się czasami kupić więcej serka wiejskiego niż planowaliście ? Jeżeli tak i nie wiecie co z nim zrobić podam państwu fajny przepis w wykorzystaniu właśnie serka wiejskiego do sernika na zimno, takie ciasto szybko się robi a co najważniejsze jest idealne na obecne upały
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Z samego początku zanim zabierzemy się za dalsze robienie sernika przygotować galaretki, Do salaterki wsypać dwie białe galaretki zalać je jedną szklanką wody i dokładnie rozpuścić z niebieską galaretką postępujemy podobnie z tym że rozpuszczamy dwie galaretki w półtorej szklanki przegotowanej wody
Przygotować serki wiejskie oraz jogurty, do miski przełożyć wszystkie serki, przelać wszystkie jogurty ( smak może być dowolny ) i wsypać pół szklanki cukru. Wszystko wymieszać do połączenia się składników ze sobą tak aby nie było czuć kryształek cukru, następnie wkroić brzoskwinie lub inny ulubiony owoc można również bez owoców. Do zmieszanej masy z owocami wlać białą galaretkę i wymieszać
Do blaszki 32 na 22 wyłożyć opakowanie biszkoptów, biszkopty układać do góry spodem. Na wyłożone biszkopty wylać masę serową chwilę odczekać i po zanurzać wypływające biszkopty a następnie poukładać umytą borówkę i za pomocą łyżki zalewać lekko tężejącą galaretką niebieską. Tak przygotowany sernik na zimno pozostawić na całą noc w lodówce aby dobrze stężał
Następnego dnia przed wizytą gości można sernik bardzo ładnie pokroić nie oddziela się galaretka od masy serowej, smakuje rewelacyjnie nawet koleżanka mnie pochwaliła jedząc sernik myślała że go kupiłam. Sam czas wykonania jest banalnie prosty i szybki jedynie czas przygotowania galaretek no i zastygnięcie sernika jest wydłużony, można go kroić po dwóch godzinach ale to jednak za mało czasu ponieważ rozpada się po takim krótkim czasie