Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wam mija czwartek u nas kolejny dzień upału ale że mój mąż Jan ma dziś imieniny z tej okazji zrobiłam sernik na zimno ale nie tradycyjny jak każdy potrafi zrobić ? To jest mój wymyślony debiut i nie żałuję że taki wymyśliłam ponieważ wyszedł petarda. Na takie upały w sam raz tym bardziej że schładza się go w lodówce
Sernik na zimno z truskawkami to chyba ulubione ciasto w moim domu. Myślę że...
Odsłon: 11602
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 374
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3333
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 374
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 493
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3333
Składniki
Na początek przygotować krem śmietankowy, do miski wlać zimne mleko dodać proszek z opakowania i zmiksować na najwyższych obrotach na jednolitą masę następnie dodać twaróg z kostek ( ja kupuję w Biedronce w kostce taki którego nie trzeba mielić, wsypać cukier i całość zmiksować do połączenia się składników. W międzyczasie przygotować galaretki u mnie arbuzowa i kokosowa, arbuzową rozrobiona w półtorej szklanki wody ostudzoną wstawić do lodówki, kokosową również rozrobić w półtorej szklanki gotującej wody i pozostawić do lekkiego stężenia
Jak już różowa galaretka jest całkowicie zimna wyjąć ją z lodówki i wlać do zmiksowanego kremu z twarogiem i cukrem, jeśli ktoś z państwa ma ochotę można użyć innych smaków i kolorów galaretek. Wlaną galaretkę zmiksować na jednolitą masę twarogowo - kremową. Na blaszkę 32 na 23 układać ciastka zamoczone w kawie rozpuszczalnej wcześniej przygotowaną czyli cztery łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w szklance wody szklanka poj. 210 ml. Na wyłożone ciastka przełożyć całą masę twarogową i nakryć ją ciastkami zamoczonymi w kawie rozpuszczalnej
W czasie gdy mamy już przygotowany sernik do schłodzenia, brzoskwinie umyć mogą być również z puszki pokroić je w plastry czyli połówkę brzoskwini pokroić na mniejsze plastry widoczne na zdjęciach. Na ciastkach poukładać dowolnie brzoskwinie lub swój ulubiony owoc i zalać zalać lekko lekko tężejącą kokosową galaretką lub kto jaką woli. Przygotowany sernik wstawić na co najmniej dwie godziny aby wszystko dokładnie się związało ze sobą a galaretka stężała
Sernik wyszedł pierwsza klasa bardzo ładnie się kroi nic się nie rozpada. Mąż zachwycony ponieważ nie spodziewał się takiego prezentu na imieniny. Po mimo imienin to taki sernik sprawdzi się w sam raz na te okropne upały. Zniknął tak szybko że dobre tyle co zrobiłam zdjęcia. Krem i galaretki mogą państwo dać według swego uznania i smaku
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 106
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2275