Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z wiśniami

Sernik na zimno z wiśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2899

Dodano:

Odsłon: 3622

Sernik z serków hormonizowanych z wiśniami. Wiśnie wtopione w bitą śmietanę. Pyszności.

Składniki

  • 5 serków homogenizowanych o smaku waniliowym ( można więcej, wtedy mamy wyższy )
  • 5 galaretek w różnych kolorach ( galaretki proporcjonalnie do serków)
  • 1/2 kg świeżych wiśni
  • 500 g. śmietanki 30 %
  • 1/2 szklanki cukru pudru (można mniej, jak nie lubimy słodkie)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z wiśniami

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, studzimy i mieszamy z serkiem

    Wlewamy na spód małej tortownicy. Chłodzimy w lodówce do stężenia.

    Przygotowujemy następny kolor galaretki i postępujemy podobnie. Na wierzch układamy wiśnie.

    Ostatnia warstwa to bita śmietana, którą ubijamy mikserem , dodajemy cukier i dalej miksujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dobrze mieszamy. Lekko ostudzamy.

    Powinna być ciepła. Taką, małym strumieniem wlewamy do śmietany, ubijamy.
    masę śmietanową wylewamy na wiśnie.

    Wstawiamy do lodówki. sernik powinien się dobrze schłodzić.

    Można jeszcze wierzch zalać dowolna galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń