Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2899
Dodano: 26.08.2015
Odsłon: 3622
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, studzimy i mieszamy z serkiem
Wlewamy na spód małej tortownicy. Chłodzimy w lodówce do stężenia.
Przygotowujemy następny kolor galaretki i postępujemy podobnie. Na wierzch układamy wiśnie.
Ostatnia warstwa to bita śmietana, którą ubijamy mikserem , dodajemy cukier i dalej miksujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dobrze mieszamy. Lekko ostudzamy.
Powinna być ciepła. Taką, małym strumieniem wlewamy do śmietany, ubijamy.
masę śmietanową wylewamy na wiśnie.
Wstawiamy do lodówki. sernik powinien się dobrze schłodzić.
Można jeszcze wierzch zalać dowolna galaretką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)