Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś fanem ciasteczek Oreo, ten sernik na pewno przypadnie Ci do gustu. Jest puszysty i aksamitny, a w dodatku przygotujesz go bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 18 cm średnicy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424946
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424946
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Składniki
Przygotuj ciasteczkowy spód. Zacznij od pokruszenia drobno ciastek w malakserze, za pomocą blendera lub wałka kuchennego, umieszczając je w szczelnej torbie.
Masło rozpuść w małym rondelku na niewielkim ogniu. Ciasteczka połącz z masłem i wyłóż na spód tortownicy przykryty papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowywania masy.
Żelatynę zalej wodą tak, aby delikatnie się zakryła. Odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy zmiksuj wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Ubij śmietanę na sztywną pianę, a następnie dodaj ją do wcześniejszej masy. Uzupełnij wszystkie składniki o żelatynę. Delikatnie wymieszaj szpatułką.
Na koniec posiekaj ciasteczka Oreo i dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Połącz. Tortownicę z ciasteczkowym spodem wyciągnij z lodówki, wylej przygotowaną masę i włóż ponownie do chłodzenia. Podawaj po co najmniej 6-7 godzinach. Wierzch udekoruj pozostałymi ciasteczkami Oreo.