Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś fanem ciasteczek Oreo, ten sernik na pewno przypadnie Ci do gustu. Jest puszysty i aksamitny, a w dodatku przygotujesz go bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 18 cm średnicy.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11508
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 295
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 547
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10478
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11508
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 295
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 547
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10478
Składniki
Przygotuj ciasteczkowy spód. Zacznij od pokruszenia drobno ciastek w malakserze, za pomocą blendera lub wałka kuchennego, umieszczając je w szczelnej torbie.
Masło rozpuść w małym rondelku na niewielkim ogniu. Ciasteczka połącz z masłem i wyłóż na spód tortownicy przykryty papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowywania masy.
Żelatynę zalej wodą tak, aby delikatnie się zakryła. Odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy zmiksuj wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Ubij śmietanę na sztywną pianę, a następnie dodaj ją do wcześniejszej masy. Uzupełnij wszystkie składniki o żelatynę. Delikatnie wymieszaj szpatułką.
Na koniec posiekaj ciasteczka Oreo i dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Połącz. Tortownicę z ciasteczkowym spodem wyciągnij z lodówki, wylej przygotowaną masę i włóż ponownie do chłodzenia. Podawaj po co najmniej 6-7 godzinach. Wierzch udekoruj pozostałymi ciasteczkami Oreo.