Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś fanem ciasteczek Oreo, ten sernik na pewno przypadnie Ci do gustu. Jest puszysty i aksamitny, a w dodatku przygotujesz go bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 18 cm średnicy.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3041
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 148
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1196
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3041
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 148
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1196
Składniki
Przygotuj ciasteczkowy spód. Zacznij od pokruszenia drobno ciastek w malakserze, za pomocą blendera lub wałka kuchennego, umieszczając je w szczelnej torbie.
Masło rozpuść w małym rondelku na niewielkim ogniu. Ciasteczka połącz z masłem i wyłóż na spód tortownicy przykryty papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowywania masy.
Żelatynę zalej wodą tak, aby delikatnie się zakryła. Odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy zmiksuj wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Ubij śmietanę na sztywną pianę, a następnie dodaj ją do wcześniejszej masy. Uzupełnij wszystkie składniki o żelatynę. Delikatnie wymieszaj szpatułką.
Na koniec posiekaj ciasteczka Oreo i dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Połącz. Tortownicę z ciasteczkowym spodem wyciągnij z lodówki, wylej przygotowaną masę i włóż ponownie do chłodzenia. Podawaj po co najmniej 6-7 godzinach. Wierzch udekoruj pozostałymi ciasteczkami Oreo.