Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieco inny niż zwykły sernik fajnie wygląda
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4550
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 272
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4550
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 272
Składniki
przygotowujemy ciemne ciasto;masło,cukier, żółtka ucieramy na puszystą masę dodajemy mąkę z proszkiem i kakao.Ciasto będzie dość gęste następnie dodajemy pianę ubitą z 4 białek i mieszamy łyżką. Pieczemy 30 min.170 C . Po ostudzeniu kroimy na 9 pasków i co 2 wyjmujemy żółtka ucieramy z cukrami i masłem dodajemy po łyżce sera, mąkę ziemniaczana na koniec pianę z białek ( mieszamy łyżką)
W puste miejsca po paskach ciasta wykładamy masę serową następnie tam gdzie był ser dajemy paski ciasta a gdzie paski ser .Pieczemy 30 min 180-200 C. Gdy ostygnie smarujemy czekolada rozpuszczoną z odrobina mleka