Do góry

Desery Przepis na:

Sernik truskawkowo mandarynkowy na zimno.

Sernik truskawkowo mandarynkowy na zimno.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1506 Ocena: 20258

Dodano:

Odsłon: 285

Bardzo smaczny sernik z wtopionymi owocami truskawki i mandarynki.

Składniki

  • serek waniliowy homogenizowany 0,6 kg.
  • galaretka cytrynowa 2 opak.
  • galaretka wiśniowa 2 opak.
  • galaretka kiwi 2 opak.
  • mandarynka 2 szt.
  • truskawki 25 dag
  • Herbatniki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wymyte, przekrojone na połówki truskawki zanurzamy w warstwie serowej. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa. W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej. Układamy warstwę z plasterka i kawałków mandarynki, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką z kiwi. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń