Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , ale smaczny sernik w cieście czekoladowym, który szybko znika z talerza. Myślę że ten sernik prawie wszyscy znają. Polecam
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Masło włożyć do garnka rozpuścić , dodać cukier ,cukier waniliowy, kakao oraz 5 łyżek wody. Mieszając doprowadzić do zagotowania i gotować około 5 minut. Wystudzić , dodać żółtka z 4 jaj , wymieszać na jednolitą masę - odlać 1/2 szklanki i odłożyć. Następnie do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec ubitą pianę z białek. Po dokładnym wymieszaniu i połączeniu składników ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Masa serowa; Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym do białości czyli na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać stopniowo rozpuszczone zimne masło , następnie porcjami twaróg oraz proszek budyniowy. Na koniec wmieszać łyżką drewnianą już nie miksując pianę ubitą z białek. Masę serową rozłożyć nierówno na cieście . Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu polać odłożoną masą czekoladową. Smacznego
Sernik po upieczeniu gotowy do podania.